Algemene Periodieke Keuring (APK)

De APK is de wettelijk verplichte autokeuring, die is ingesteld ter bevordering van de verkeersveiligheid en bescherming van het milieu. Voor uw veiligheid en die van anderen dus. Afhankelijk van het soort brandstof dat u rijdt en de leeftijd van uw auto zijn daar wettelijke bepalingen voor opgesteld.

  1. Benzine auto’s en hybride auto’s toegelaten na 1 januari 2005 hebben een 4-2-2-1 frequentie. Dit houdt in dat de eerste keuring na vier jaar verplicht is, vervolgens twee keer na twee jaar en daarna jaarlijks.
  2. Diesel of LPG auto’s toegelaten na 1 januari 2006 hebben een 3-1-1 frequentie. Dit houdt in dat de eerste keuring na drie jaar verplicht is, en vervolgens jaarlijks.
  3. Alle auto’s, ongeacht de brandstof, toegelaten voor 1 januari 2005, hebben een 3-1-1 frequentie. Dit houdt in dat de eerste keuring na drie jaar verplicht is, en vervolgens jaarlijks. LET OP! Het bovenstaande onder punt 3 – geldt NIET voor oldtimers. Met oldtimers worden auto’s van 30 jaar of ouder bedoeld. Voor deze categorie auto’s geldt namelijk een tweejaarlijkse APK frequentie.

Wanneer u de APK bij Autoservice Matthijs van Driel combineert met een grote beurt, is de APK gratis. U betaalt dan alleen de kosten voor het afmelden en de milieumeting.

Autoservice Matthijs van Driel is bevoegd APK keuringen uit te voeren voor alle merken en typen auto’s. Laat de APK keuring tijdig uitvoeren, zodat u geen risico loopt op een boete.

RDW gekeurd