Bandenservice – Repareren, Vervangen, Uitlijnen en Balanceren

Je banden vormen je grip op de weg. Slijtage is bij gebruik niet te voorkomen, maar wel te reduceren, zodat je langer plezier hebt van je banden. En ondertussen veiliger en prettiger kunt rijden.

Dat begint bij het rijden met je banden op de juiste bandenspanning. Daarmee voorkom je onnodige slijtage, rijd je comfortabeler, maar tevens zuiniger en veiliger.  Je bandenspanning is namelijk direct van invloed op je wegligging, remgedrag en brandstofverbruik. Je verkleint met de juiste bandenspanning bovendien het risico op een klapband.

Wanneer je stuur of dashboard trilt bij een specifieke snelheid (± 100-120 km/per uur) kun je er bijna zeker van zijn, dat je banden niet goed uitgebalanceerd zijn. Niet goed uitgelijnde en uitgebalanceerde banden zorgen voor onnodige slijtage en een slechtere wegligging. Behalve duurder dus ook een stuk onveiliger!

Autoservice Matthijs van Driel vervangt banden van alle merken en typen auto’s. Wij kunnen alle typen en merken banden leveren. In geval van een lekke band kunnen wij deze repareren, hoewel dit afhankelijk is van de staat van de band. Vanzelfsprekend kun je erop vertrouwen dat bij vervanging de wielen goed worden uitgebalanceerd.