Trekhaken

Trekhaken zijn er in meerdere soorten en maten. Het is afhankelijk van het merk, het type auto maar ook vooral afhankelijk van de toepassing – welke trekhaak je het beste kiest.

Bij aankoop en montage van een trekhaak heb je de keuze tussen een vast of een afneembaar systeem. Het meest bekend is de vaste trekhaak. Dit is de eenvoudigste en meest voordelige oplossing wanneer je je trekhaak vooral wilt gebruiken voor een fietsendrager of om zo nu en dan een aanhanger te kunnen gebruiken.

Een afneembaar systeem is in de meeste gevallen esthetischer, omdat de trekhaak verborgen is achter de bumper, wanneer de kogel afgekoppeld is. Wanneer de kogel voor de kentekenplaat valt en het niet mogelijk is om de kentekenplaat op een andere plek te bevestigen, is een afneembaar systeem de enige oplossing. Je loopt anders het risico op een boete wegens het niet goed zichtbaar zijn van je kentekenplaat.

Het monteren en veilig installeren van een trekhaak, inclusief aansluitset, dient vakkundig te gebeuren. Met de huidige can-bus en datanetwerksystemen is het absoluut aan te raden dit door deskundigen te laten doen. Op die manier ben je er van verzekerd dat het correct wordt gedaan.
En dat alles, inclusief remlichten en richtingaanwijzers, veilig en naar behoren functioneert.

Alle trekhaken die Autoservice Matthijs van Driel monteert, voldoen aan de Europese eisen (EC94/20).