Accu Controle en vervangen

De accu zorgt ervoor dat je motor aanslaat als je start en zorgt voor de stroomvoorziening. Echter, de ‘traditionele’ accu als zodanig bestaat niet meer – accu’s hebben een steeds prominentere en belangrijkere rol gekregen en worden steeds geavanceerder. Bijvoorbeeld bij start-stop systemen.

De eisen die gesteld worden aan een accu zijn daarmee behoorlijk veranderd. De term ‘accu management’ klinkt mogelijk wat overtrokken, maar het beheer en alles wat er aangekoppeld zit, gaat inmiddels ook veel verder. Behalve controle en beheer van de laadstroom, is het dus sterk afhankelijk of je accu aan de voorwaarden voldoet om bepaalde functies te kunnen uitvoeren. Wanneer je accu niet of niet goed werkt vallen deze functies uit.

Daarbij is het essentieel dat je dynamo, die nauw met je accu samenhangt, tevens goed functioneert. Overigens ligt niet altijd de oorzaak van een lege accu bij de accu zelf. Lekstroom bijvoorbeeld kan ervoor zorgen dat je accu leegloopt en niet meer of niet goed oplaadt. Het probleem ligt dan niet bij je accu. Wanneer je auto slecht start, of wanneer je te maken hebt met een snel leeglopende accu, laat het bij ons nakijken. Zo voorkom je dat je onverhoopt stil komt te staan.